Möten
Igår var vi på Nacka och träffade de nya teamet för Dennis ADD, en super mysig läkare som visade sig även vara D gamla skolläkare på lågstadiet. Hon visste verkligen hur hon skulle prata med Dennis och va betydligt mer nog med hur han mår, hur skolan fungerar, maten osv. Helt annat än PR vård. Dennis fick även träffa sjuksköterskan som kommer vara inblandad i honom,

Malin som läkaren heter hade läst på sig om Dennis. Inte bara om ADD utan om hans förlossning, hab, plexusskada och de operationer osv. Hon bekräftade att det är CVI som man misstänker och att neurologen har bokat in en telefon tid med mig. Mer än va jag visste.

Imorgon är det dags för besöket hos St Erik och första testerna för CVI. Malin såg vilken läkare vi skulle träffa där och enligt henne är hon en av Sveriges bästa på just CVI, vilket känns verkligen super! Kan det vara så att vi äntligen ska få svar på varför Dennis har det så tufft? Även om det är det han har så kommer ju problemen att kvarstå men vi kan få hjälp med att underlätta för honom och hitta sätt som fungerar för honom. Framför allt måste skolan lyssna på att han ska göra prov och läxor osv mer muntligt och att de måste hjälpa honom att syntolka saker och ting!

Fick nyss ett samtal från Kenneth, han ville att jag skulle gå in och sjukanmäla Dennis. Tänkte genast okej det gick 3 dagar denna vecka innan han inte orkar skolan. Men så va det inte. Dennis hade gått upp ur sängen och tittat ner och såg att han lämnade blodspår efter sig, eller rättare sagt det rann blod från hans tå. Som tur va, va Kenneth hemma så han ropade på honom. Det är såret på den opererade tån som gått upp av någon anledning. Så Kenneth fick lägga förband och lägga D med foten i högläge och sedan skura golven. Zingo höll sig när sin lillhusse, de 2 börjar mer och mer bli tajta.

Så nu får vi se va Dr Lennart säger, men ingen skola idag för Dennis och inte morgon då jag misstänker att CVI testerna kommer ta tillräckligt på honom.

//Pia