Ryttarkaka med kokostosca
Hittade ett recept jag tyckte lät riktigt gott. Har nu bakat denna kaka som är en blandning av en kladdkaka och Tosca. Riktigt gott!!

Ryttarkaka med Kokostosca

Ryttarkakan:
4 Ägg
6 dl Socker
3 dl Mjöl
7 msk Kakao
2 krm Salt
1 tsk Vaniljsocker
175 g Smält smör

Kokostoscan:
75 g Smör
2 dl Socker
1½ dl grädde
1 dl Ljus Sirap
1 påse Kokos (200g)

1. Smält smöret i en kastrull

2. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner de övriga ingredienserna till kakan.

3. Häll smeten i en pappersklädd långpanna (30x45 cm)

4. Grädda kakan i 225 grader i 10-12 min

5. Blanda smör, socker, grädde och sirapen i en kastrull och koka upp det. Låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning så det inte bränns.

6. Tillsätt kokosen och koka ytterligare någon minut.

7. Bred försiktigt över Kokostosca glasyren över kakan och grädda ytterligare i ca 10 min tills kokostoscan fått lite färg.

8. Låt kalna lite inne du skär den i lagom stora rutor.

Riktigt god kaka. Som sagt den blir ganska platt och lite kladdkaka över den men riktigt god :)