Sjuksyster Pia

Eva ramlade igår och gjorde illa foten, eller kanske mer vristen/benet. Det visade sig att hon hade en fraktur och har därför blivit sövd så dom kunde dra benet tillrätta. När hon kom hem idag så berättade hon att hon ska sticka sig själv i magen varje dag och va livrädd. Jag frågade va det va för sprutor och det visade sig att det var fragminsprutor (samma som jag tar) mot proppar. Hon fick ingen "utbildning" hur hon ska göra med sprutorna utan bara blivit hem skickad.

Första gången jag fick dom va efter Dennis och då fick jag en genomgång hur man skulle göra och va tuvngen att vissa att jag klarade av det innan jag fick åka hem. Lika dant nu när jag va på Ersta, jag skulle visa en av sköterskorna att jag kunde ta spruta även om dom trodde mig så ville dom se för att va säkra på att jag kommer att ta dom här hemma.

Så ikväll ringde Eva och underade om jag kunde komma upp och sticka henne. Så jag sprang över och gav henne en spruta i magen. Jag fick MVG i betyg, kändes mindre än den hon fick på Sös så jag kan tänka mig att jag kommer att få sticka henne dom närmsta dagarna! Jag erbjöd mig att lära henne men det lät som hon inte va jättepigg på att lära sig så sjuksyter Pia får väl ställa upp ;-)