😔

Dennis har gått ner ännu mer. Han gick upp över jul och nyår och jag va så glad. Men nu har han gått ner det och ytterligare 2 kg sedan 3 januari 😔


Jag och Dennis har varit hos Dietisten idag. En jättetrevlig tjej som inte alls predikade och pressade. Hon frågade vad han åt under en dag och hur det varit tidigare. När D berättade att han i fredags åt inget till frukost, 2 nuggets och 1 msk ris till lunch tappade hon hakan. Inte riktigt det en kille på nästan 15 brukar äta. 

Så nu har hon skrivit ut näringsdryck och då nya smaker. 2 flaskor/dags så han kan dricka istället för att äta. Han ska fortsätta att äta lunch även om den består av 3 köttbullar eller 2 nuggets eller va det kan vara. Hellre protein och kolhydrater än grönsaker. Helst ett glas mjölk men inget måste. Och middag ska han oxå äta så klart. Förutom att försöka få i sig sina 2 drycker/dag ska han försöka få i sig ett digestivekex med jordnötssmör eller något annat energirikt pålägg. 

Vi ska även byta ut lättmjölk till rödmjölk och vill han får han gärna dricka grädde i kaffet. Han ska gärna äta sås om det finns. Nu gäller det egentligen bara att få i honom energi så han orkar. 

Att han inte orka träna förstår hon. Det finns ingen energi kvar. Det lilla han får av sig räcker inte för skoldagen utan han tar hela tiden av reserven. Så nästa vecka hoppas vi att vi fått all näringsdryck!

//Pia