Samtal skolan
Nu har vi varit på 1 timmes samtal i skolan. Det va ett utvecklingssamtal samt uppföljning ang Dennis dyslexi. Han är ju en underbar kille som är aktiv och alltid glad. Han kämpar och klagar aldrig. Men han har ju jättesvårt för sig och vi va alla (utom Dennis) överens om att han inte ska välja ett nytt språk i 6 utan att han ska ha extra engelska istället. Dennis vill hemskt gärna läsa Spanska men vi anser att det är bättre att han lär sig engelska ordentligt.

Dennis kommer from måndag få en egen ipad som han och Maria kommer jobba mycket med. Dennis kommer bli testpilot. Dom kommer gå igenom program och sedan ska Dennis använda dom i alla ämnen. Han kommer få prata in på den och använda den för att skriva på, räkna osv.

Maria har även lagt in Wordfued som han gärna får spela, dom får nya licenser nästa vecka som ska läggas in. Så från nästa vecka hoppas vi att den kommer gå varm. Dennis kommer även få ta med den hem. Skolan hade haft uppe Dennis på ett möte och alla lärare va överens om att Dennis är den rätta för att testa detta, då han är rädd om sina saker och tar stort ansvar. Så han växte när han insåg att han är den enda i skolan som har en egen ipad samt är den enda som får ta med den hem. Och den ska med hem.

Vi har även bestämt att Dennis ska gå på läxläsning med Maria varje onsdag. Han behöver kanske inte hjälp med läxor eftersom de flesta är redan gjorda på onsdagar men det finns saker som han inte hinner med på lektionen som han ska få hjälp med att göra klart det istället för att få med sig hem för att jobba ikapp.

Det känns bra och vi tror på det, bara om Maria nu tar sig tid att visa Dennis hur alla program fungerar. Att lärarna är på honom att använda den även på lektionstid. Jag kommer kolla av med Dennis varje vecka och maila till skolan om hur veckan har varit och hur både vi och Dennis upplevt veckan. På så sätt hoppas jag att vi kan fånga upp ev problem och att skolan får svart på vitt att dom inte kan släppa Dennis utan att vi påtalar både bra och dåliga saker regelbundet.

Kontentan av mötet är ändå mest positivt måste jag säga. Pratade med Kenneth som också va positiv om dom nu börjar jobba med det vi bestämt. Men denna termin är redan mer eller mindre borta så dom kan ta resten av termin att bygga upp rutiner och strategier hur dom och Dennis ska jobba och lära sig programmen så det sitter när nästa termin börjar ;)